Dankzij het Kindpakket kunnen kinderen op het eiland toch lid worden van bijvoorbeeld een voetbalclub (Foto: Shutterstock).
Dankzij het Kindpakket kunnen kinderen op het eiland toch lid worden van bijvoorbeeld een voetbalclub (Foto: Shutterstock).

‘Kindpakket bereikt nagenoeg alle kinderen die in aanmerking komen’

Algemeen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het Kindpakket van de gemeente Goeree-Overflakkee voorziet in een vraag. Dat is een gerechtvaardigde conclusie op basis van de laatste cijfers die het college hierover geeft in een brief aan de gemeenteraad.

Door Gert Klok

Uit de cijfers die het college heeft verstrekt aan de gemeenteraad, blijkt dat nagenoeg alle kinderen die in aanmerking komen voor het Kindpakket, ook daadwerkelijk worden bereikt. Op Goeree-Overflakkee leeft volgens een berekening van het Nederlands Jeugd Instituut ongeveer 5,9 procent van de kinderen in armoede, dat zijn ongeveer 580 kinderen. Dat houdt in dat het inkomen van de ouder(s) van deze kinderen maximaal 120 procent van het sociaal minimum is. Het Kindpakket is beschikbaar voor gezinnen met een inkomen tot 125 procent van het sociaal minimum, wat inhoudt dat het pakket beschikbaar is voor een nog wat grotere groep kinderen dan de genoemde 580. In 2022 bereikte de gemeente met het Kindpakket 583 kinderen. Dat is ..