Foto: Yeko Photo Studio
Foto: Yeko Photo Studio

Oom (26) verdacht van ontucht met nichtje (11)

Algemeen

GOEREE-OVERFLAKKEE -  Als de ouders van een 11-jarig meisje op Goeree-Overflakkee het mobieltje van hun dochter openen, zijn ze geschokt. De Whatsapp staat vol met ongepaste berichten van een volwassen man. De dader is de 26-jarige oom van het kind. Volgens het Openbaar Ministerie pleegde hij ook ontucht met haar, maar dat ontkende de man donderdag in de Rotterdamse rechtbank.

Door Niels Dekker, persbureau Cerberus

Het dan 11-jarig meisje krijgt halverwege 2021 een mobiele telefoon cadeau van haar vijftien jaar oudere oom. Zo kan hij haar bellen en berichten als ze wat ‘klusjes’ in huis voor haar hebben te doen. Het toestel is een oud exemplaar van de tante van het kind. Ze is verloofd met de 26-jarige man; het stel gaat eind dat jaar met elkaar trouwen.

Zo ver komt het niet. In augustus dat jaar bespeuren de ouders vreemd gedrag bij hun dochter. “Er lijkt iets aan haar veranderd te zijn”, merken ze op, nadat beiden gezinnen met elkaar op vakantie zijn geweest. Een periode waarin hun kind opvallend vaak rond haar oom hing. Na het ontgrendelen van de telefoon werpen de vader en moeder een blik op haar Whatsapp. D..