De N59 (Foto: Joop van Houdt).
De N59 (Foto: Joop van Houdt).

N59 gaat volgende week een nacht dicht

GOEREE-OVERFLAKKEE - De N59 gaat volgende week een nacht dicht. De provinciale weg wordt van donderdag 23 maart 22.00 uur tot vrijdag 24 maart 05.00 uur afgesloten tussen het Hellegatsplein (knooppunt A29) tot afslag Den Bommel (Schaapsweg).

Aannemer Heijmans gaat onderzoek doen in de bermen en het asfalt van de N59. Dit gebeurt in voorbereiding op de werkzaamheden voor onder andere het plaatsen van de geleiderail in augustus 2023. 

De provincie Zuid-Holland gaat een geleiderail op de N59 plaatsen om de rijbanen te scheiden. Hiervoor wordt de weg verbreed. Met deze rijbaanscheiding wordt de weg veiliger. Tegelijk worden ook maatregelen genomen om de weg duurzamer te maken. Voor deze werkzaamheden is de N59 afgesloten van 7 tot 28 augustus 2023. 

Automobilisten worden tijdens de nachtafsluiting omgeleid met informatieborden via de parallelweg. Hou rekening met extra reistijd. Lijnbussen volgen tijdens de nachtafsluiting de omleidingsroutes over de parallelweg. Fietsers ondervinden geen hinder van de nachtafsluiting.