Afbeelding

‘Twee halen, met zes betalen en dus balen?’

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het voorjaar nadert en onbedoeld hield een van de spelers van Denk en Zet afgelopen maandag een ‘voorjaarsopruiming’. Op andere plekken ging het op het scherpst van de snede.

In het voorjaar ruimen veel winkels hun wintervoorraad op tegen voordelige prijzen. Deze gedachte zal niet meegespeeld hebben in de partij Bram Jelier tegen Piet van Brussel in afdeling 1. Maar het leek er wel op, want Bram offerde twee schijven op tegen Piet, met de bedoeling een slag te slaan. Foutje van Bram, Piet kon daarna zes schijven oprapen en won de partij moeiteloos. Dit was een ‘oeps’-partij voor Bram.

Bij hun buren, Izak Mackloet tegen Geerus Kamp, ging het er spannender aan toe. Zij speelden een mooie en lange partij die eindigde in remise. Ook de partij van Hans Melaard tegen Piet Leroy verliep rustig, totdat Hans een mooie slagzet maakte en de partij keurig uitspeelde naar winst. W. Vroegindeweij was deze avond vrij.

In afdeling 2 waren geen opruimingsverschijnsels te bespeuren, maar werd stevig en diep nagedacht en gestreden. De partij Martin Meijer tegen Leen Kemeling was mooi om naar te kijken, wisselend stond dan de een, dan de ander een schijf voor en kwamen zij elkaar tegen, met Leen vier en Martin vijf schijven. Het kon nog alle kanten op, maar Leen koos de verkeerde kant en zo won Martin deze partij. Leen de Rooy was Joh. Wolfert te slim af. Han, nieuwsgierig als hij is, liep meerdere keren van zijn bord weg om bij de buren te gluren. Snel schoof hij nog een schijf naar een plaats waar die niet had moeten staan, Leen benutte dit en ‘fietste’ als dank daarvoor door de schijven van Han naar een dam. Er zat voor beiden geen winst meer in en werd het remise.

Arnold Uijttewaal en Harrie van Wijk speelden een boeiende en mooie partij. Er ontstond een stelling die leek op een balanceeract. Beide mannen mochten geen fouten maken. Harrie deed dat met de haven in zicht echter wel en verloor deze partij. Waar iedereen al bang voor was, namelijk dat de partij tussen G. Noteboom en Stoffel Keijzer wel eens lang kon gaan duren, gebeurde ook. Helemaal uitgespeeld kwamen zij remise overeen. Wim Stolk had zijn handen vol aan Ruud Rijnberk, het is te danken aan de goedgevendheid van Ruud die Wim een schijf cadeau gaf zodat die een dam kon halen. Wim sloot de partij met winst af. Jaap Jordaan moest alle zeilen bijzetten om Thijs Wiegel van winst af te houden. Jaap zette de partij vakkundig om naar winst. Thijs gaat als nieuwkomer wel steeds beter spelen.

Uitslagen Team 1:

J. Melaard - P. Leroy. 3-0
A. Jelier - P. van Brussel 0-3
I. Mackloet - G. Kamp 1-1
Vrij: W. Vroegindeweij

Uitslagen Team 2:

M. Meijer - L. Kemeling 3-0
L. de. Rooy - Joh. Wolfert 1-1
A. Uijttewaal - H. v Wijk 3-0
G. Noteboom - S.W. Keijzer 1-1
W. Stolk - R. van Rijnberk 3-0
J. Jordaan - Th. Wiegel 3-0