De haven van Middelharnis is een van de locaties waar Expeditie aanmeert (Foto: Joop van Houdt).
De haven van Middelharnis is een van de locaties waar Expeditie aanmeert (Foto: Joop van Houdt).

Vragen SGP over mogelijk weer niet doorgaan Expeditie Haringvliet

GOEREE-OVERFLAKKEE - De SGP heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W over Expeditie Haringvliet. Die vond vorig jaar geen doorgang omdat De Waterbus, onderdeel van het moederbedrijf Blue Amigo, de zomerse pendeldienst over het Haringvliet niet kon uitvoeren. En ook voor 2023 is het nog maar de vraag of wandelaars en fietsers er gebruik van kunnen maken.

Aanleiding voor de SGP-vragen is een publicatie in het Algemeen Dagblad. Daarin reageerden woordvoerders van twee andere deelnemende gemeenten aan Expeditie Haringvliet, 'penvoerder' Moerdijk en de Hoeksche Waard, geschrokken op de mededeling van Blue Amigo op het feit dat het bedrijf nog een slag om de arm houdt of de expeditie dit jaar wel doorgang zal vinden.

De SGP wil van het college weten wat is de stand van zaken ten aanzien van Expeditie Haringvliet 2023. "In juli 2022 heeft de gemeenteraad aangedrongen op alternatieven omdat toen Expeditie Haringvliet niet door kon gaan. Is het college opnieuw bereid daar naar te kijken mocht Blue Amigo dit jaar Expeditie Haringvliet niet uitvoeren?", zo vraagt de SGP zich af. Verder is de partij benieuwd welke stappen het college richting Blue Amigo onderneemt naar aanleiding van het niet doorgaan van Expeditie Haringvliet 2022 en het mogelijk niet doorgaan van Expeditie Haringvliet 2023. Als laatste wil men weten of het college met de andere betrokken gemeenten samen optrekt in dit dossier.

Expeditie Haringvliet vaart langs diverse bestemmingen aan het Haringvliet, zoals Dordrecht, Zwijndrecht, Willemstad, Tiengemeten, Stellendam, Middelharnis en Hellevoetsluis.