Afbeelding

Extra inloopbijeenkomst over toekomstvisie Ouddorps centrum

OUDDORP - De gemeente Goeree-Overflakkee organiseert op maandag 17 april om 20.00 uur een extra inloopbijeenkomst in de Dorpstienden over de gebiedsvisie voor het centrum van Ouddorp. Dat schrijft het college van B en W deze week in een raadsbrief.

Door Gert Klok

Aanleiding is de publiciteit die een actiecomité vorige week zocht, waarin men onder meer aangaf te weinig mogelijkheden tot inspraak te hebben gekregen. Ook uitte het actiecomité haar zorgen over de toekomst van het centrum en de ondernemers die er gevestigd zijn. Het college richt haar pijlen in de brief met name op de informatievoorziening en de mogelijkheden die wel degelijk zijn geboden om mee te denken en ideeën aan te dragen. "Iedereen kan zijn of haar mening geven. Dat was én is de insteek bij het opstellen van de visie. Onder meer via berichten in de lokale kranten, social media, flyers en posters zijn inwoners en geïnteresseerden uitgenodigd voor inloopbijeenkomsten in het Raad- en Polderhuis in Ouddorp", aldus het college. Daarna volgen de data van de twee eerdere bijeenkomsten. "Er konden formulieren met een reactie worden ingevuld. Dat gold ook voor diegenen die niet in de gelegenheid waren om aan te sluiten bij de fysieke bijeenkomsten. De presentatie is terug te zien op de projectwebsite www.centrumouddorp.dtnp.nl. Ook is het via die weg mogelijk om een reactie achter te laten of een mail te sturen met een reactie", aldus het college in de brief.

Onvoldoende betrokken

In de brief is te lezen dat er een gesprek is geweest tussen het comité en de gemeente. "Dat past ook gewoon nog in de fase van het proces. Om te voorkomen dat het gevoel blijft dat men onvoldoende betrokken is, geven we belanghebbenden en geïnteresseerden een extra mogelijkheid om mee te praten over de visie voor het centrum van Ouddorp", zo staat te lezen in de brief. Tijdens de inloopbijeenkomst op 17 april wordt dan nogmaals de conceptvisie besproken. "Er is tijdens deze avond ruimte om te reageren en ideeën en reacties in te brengen", aldus het college. "Deze kunnen we dan meenemen in de visie, voordat hij ter inzage wordt gelegd. Bij het ter inzage leggen is iedereen opnieuw in gelegenheid om (dit keer schriftelijk) te reageren op de conceptvisie. Daarna passen we de visie zo nodig aan en leggen deze, samen met de schriftelijke reacties, voor aan uw gemeenteraad, zodat besluitvorming plaats kan vinden. Dit zal naar verwachting rond de zomer zijn."

Auto is belangrijk

Het college erkent het belang van de auto als vervoermiddel naar het centrum. "Daarom worden er niet zomaar allerlei parkeerplaatsen opgeheven. Tegelijk is het centrumgebied veel aantrekkelijker voor langer verblijf als de auto niet overal de hoofdrol speelt. Daarom onderzoeken we of het kan helpen om de kerkring af te sluiten voor autoverkeer. Hierbij zoeken we samen naar een vorm waarbij de negatieve effecten van de afsluiting niet te groot zijn. Bijvoorbeeld door de ring pas na een bepaalde tijd te sluiten, of voor mindervaliden of bezorgers open te houden." 

Het college benadrukt in de brief tot slot dat de zondagsrust wordt gekoesterd. "In de conceptvisie stellen we geen ontwikkelingen voor die ten koste gaan van deze zondagsrust."

Op 20 april zal tijdens de presentatieraad een presentatie gegeven worden over de concept gebiedsvisie op dat moment, daarna zal deze ter inzage gelegd worden.