Afbeelding

"Waarom moet er dan van alles veranderd worden?"

VERVOLG VAN VOORPAGINA

De actiegroep vervolgt: "We hebben nu al een tekort aan parkeerplaatsen rondom het centrum, waardoor mensen in de wijk moeten parkeren. Als het centrum nog verder op slot gaat, zal de overlast van auto's in de wijken alleen maar verder toenemen. Er zijn nu een aantal grote parkeerplaatsen op loopafstand van de Ring. Maar als je om een brood komt en het regent, loop je dan naar de bakker in de Ring of haal je dat bij de supermarkt waar je voor de deur geparkeerd staat? Die keuze is voor veel mensen dan snel gemaakt."

Ook de beoogde bankjes in de kerktuin zijn de groep een doorn in het oog. "Voor Ouddorpers is de zondagsrust erg belangrijk. Die zien we in het geding komen als de kerktuin vol komt te staan met bankjes, en de terrassen – door het verdwijnen van de auto’s uit de ring – verder uitgebreid kunnen worden." Daarnaast vreest de groep voor meer (jeugd)overlast door het plan. "In deze visie wordt steeds meer ruimte gegeven aan de horeca."

Hamerstuk

De voorlichting over de plannen was volgens de groep "zeer beperkt". "Het onderzoeksbureau heeft maar met een kleine groep mensen, waaronder de BIZ, gesproken. Er was een keer een bijeenkomst in het oude Raad- en Polderhuis. Daar mocht je dan een uur luisteren, maar er was slechts beperkt ruimte om vragen te stellen. We hadden verwacht dat er veel meer gelegenheid zou zijn tot inspraak. En nu ligt er dus al een uitgewerkt plan. Het kan toch niet zo zijn dat een kleine club de toekomst voor Ouddorp bepaalt?"

En voor de groep blijft als grootste vraag staan: waarom dit plan? "In het informatiefilmpje wordt aangegeven dat het nu prima gaat in Ouddorp. Waarom moet er dan van alles veranderd worden?" De groep benadrukt niet overal tegen te zijn. "Maar zo in een sneltreinvaart in de achterkamertjes een plan in elkaar dokteren, dat mag niet zomaar een hamerstuk worden in de gemeenteraad." Daarom zien ze het als een taak om de Ouddorpers te informeren. "Wat ons betreft gaat de hele procedure opnieuw." Ze zijn onder andere van plan een informatiebijeenkomst in de Dorpstienden te organiseren. "En dan zit het vol, dat kan ik je wel vertellen."