(Foto: Freepik)
(Foto: Freepik)

Christelijke boekenweek zet aan tot lezen

Van 8 tot en met 18 maart is het de 'Week van het christelijke boek', bedoeld om het christelijke boek, de christelijke boekhandel en de christelijke auteur weer eens goed op de kaart te zetten. In de deelnemende boekhandels worden klanten bij besteding van 15 euro beloond met een actieboek. De 'Week van het christelijke boek' vindt ieder jaar in maart plaats en loopt parallel aan de algemene Boekenweek. 

De organisatie van de 'Week van het christelijke boek' is in handen van BCB, brancheorganisatie voor het christelijke boeken- en muziekvak, die al voor de vijfenveertigste keer het cadeauboek verzorgt. Het boek met als titel 'Volgende week, zelfde tijd?' is geschreven door Gabi de Ridder en uitgegeven bij uitgeverij De Banier. "Een verhaal over het zoeken naar Gods leiding én de moed om trouw te blijven aan je overtuigingen", aldus BCB. Andere Nederlandse auteurs van de actieboeken zijn Annemarie van Heijningen-Steenbergen, Marianne Grandia, Els Florijn en Lody van de Kamp. 

"Sommige klanten sparen de actieboeken zelfs", zegt Lijnie Akershoek van Boekhandel Akershoek uit Ouddorp. "Wij merken dat er in die week meer mensen langskomen dan gemiddeld. Het is leuk om een bij je aankoop een boek cadeau te krijgen. Daarnaast kun je op die manier kennismaken met een auteur die je niet kent. Dat is ook wel één van de doelen van de 'Week van het christelijke boek': het bekender maken van Nederlandse schrijvers en schrijfsters." 

Bij een christelijke roman ligt het geloofsaspect er volgens Akershoek niet altijd duimendik bovenop. "Je merkt het aan de woordkeuze en de beschrijving van de meerwaarde van het leven. Er zijn trouwens ook algemene romans die dat in zich hebben. Als er in een boek wat grover taalgebruik voorkomt, past dat bij de situatie die beschreven wordt. Ik zeg het er altijd wel bij, zodat klanten het van tevoren weten." 

Ook Boekhandel van der Boom in Sommelsdijk merkt dat de 'Week van het christelijke boek' meer bezoekers naar de winkel trekt. "Het is altijd leuk om iets weg te kunnen geven", zegt Arjo van der Boom. "Sommige mensen wachten met het kopen van een boek tot deze week, omdat ze graag het actieboek willen lezen." Van der Boom is blij met het cadeauboek. "Het is toegankelijk voor een breed publiek en het is een boek met inhoud. Ook is het fijn dat het geschreven is door een Nederlandse auteur." 

Meer informatie over de 'Week van het christelijke boek' is te vinden op www.bcbplein.nl.