Afbeelding

Spoeling wordt dun in bestuur dorpsraad Dirksland

DIRKSLAND - Het was een flink en redelijk gevarieerd gezelschap, het bestuur van de dorpsraad van Dirksland, maar de spoeling is in korte tijd een stuk dunner geworden. Nieuwe bestuursleden melden zich bovendien niet direct aan, zo bleek tijdens de algemene ledenvergadering op 6 maart.

Bestuurslid Don Spelt vertrok vorig jaar, toen hij na de verkiezingen een zetel in de gemeenteraad kreeg. Penningmeester Aad van den Hoek was op 6 maart niet herkiesbaar. En Peter Keuker is nummer drie die de dorpsraad van Dirksland verlaat. Hij verhuist begin volgend jaar naar Sommelsdijk en zal er dan dus noodgedwongen een punt achter moeten zetten.

De Dirkslandse dorpsraad heeft dan nog vier bestuursleden: voorzitter Jan Leenders, secretaris Henk Zwanenburg, John van Item en Juliën Robijn. Zwanenburg treedt volgend jaar af. Voor het komende jaar zijn de taken nog afdoende verdeeld, nu Van Item het penningmeesterschap overneemt.

Een oproep aan de leden om zich als kandidaat-bestuurslid aan te melden, had geen resultaat. Het is voor de dorpsraad te hopen dat het vervullen van één of meer vacatures volgend jaar wel lukt. “We hebben mensen nodig, ook vrouwen en jongeren, die iets willen doen voor het dorp”, zei voorzitter Jan Leenders, die nog een termijn heeft tot 2026, het jaar dat hij de leeftijd van 78 hoopt te bereiken.