Adriaan Kasteleijn: "Zondagsrust is uiteraard ook van groot belang." (Archieffoto: Wim van Vossen)
Adriaan Kasteleijn: "Zondagsrust is uiteraard ook van groot belang." (Archieffoto: Wim van Vossen)

SGP: "Goed kijken naar balans van ondernemen, wonen en toerisme"

De SGP is op de hoogte van de plannen, onder meer omdat een raadslid van die partij aanwezig was op de inloopbijeenkomsten. Raadslid Adriaan Kasteleijn: "Tijdens de presentatie in het Raad- en Polderhuis zijn diverse signalen opgevangen, met name van ondernemers. Daarnaast heeft een aantal fractieleden onlangs een gesprek gehad met een groep bezorgde ondernemers, bewoners en een vertegenwoordiger van de PKN. De mensen met wie wij een gesprek hebben gehad, maken zich grote zorgen over de voorlopige visie."

"De SGP-fractie zou allereerst graag zien dat met de groep ondernemers en inwoners die bezwaar heeft tegen het proces van de visie en de visie zelf, het gesprek wordt aangegaan, om te komen tot een meer gedragen visie. Voor ons is een gezonde mix van omwonenden, detailhandel en horeca van belang. Die balans mag niet doorslaan naar meer horeca. Ondernemers in de detailhandel moeten op een goede manier bereikbaar zijn. Kortom, wat de SGP-fractie betreft wordt goed gekeken naar de balans van ondernemen, wonen en toerisme in het centrum van Ouddorp, waarbij uiteraard ook de zondagsrust van groot belang is. Onder meer op die punten zullen wij gaan toetsen als deze visie in de gemeenteraad wordt behandeld."

Namens het CDA laat fractievoorzitter Daniël Huising weten: "Wij hebben het in de fractie nog niet besproken. We zijn in algemene zin van mening dat de inwoners van Ouddorp op dit moment de sterkste stem moeten hebben als het gaat om leefbaarheid. Vanuit dit uitgangspunt benaderen we elke ontwikkeling op het gebied van toeristische en recreatieve ontwikkelingen."

"Medio juni vorig jaar zijn wij middels een raadsbrief geïnformeerd over de plannen om te komen tot een gebiedsvisie Ouddorp centrum als onderdeel van de toekomstige omgevingsvisie", aldus fractievoorzitter Ellen Nijssen van de VVD. "Daarna werd het voor ons stil, totdat ik in de krant las dat er inwonersbijeenkomsten georganiseerd zouden worden. Wij hebben tot op heden geen signalen ontvangen vanuit Ouddorp. Aangezien ik inhoudelijk niet op de hoogte ben van de plannen, kan ik hier geen oordeel over geven. Belangrijk is dat alle belanghebbenden betrokken zijn bij het proces."