"We willen niet voorbijgaan aan de zorgen die er leven"

In de zomer is DTNP op verzoek van de gemeente Goeree-Overflakkee gestart met een verkennend bezoek aan het centrum van Ouddorp. Vervolgens zijn begin september de gesprekken en verdere verkenning gestart. De gemeente laat in een reactie weten: "Om de dorpen op Goeree-Overflakkee aantrekkelijk te houden, wordt per dorp gekeken hoe het dorp, en met name het centrum, aantrekkelijker gemaakt kan worden. Eerder is er al een visie opgesteld voor Middelharnis/Sommelsdijk en Oude-Tonge. Als derde en laatste kern was Ouddorp aan de beurt."

"Om de inwoners en ondernemers goed te betrekken bij de visie van Ouddorp, is gekozen voor een gelaagde aanpak. Er is een projectgroep gestart, waar onder andere de BIZ, dorpsraad, VEERO en Eilandmarketing bij aansluiten. Die zijn inmiddels drie keer bij elkaar geweest. Voor de inwoners is er een inloopbijeenkomst georganiseerd, die is aangekondigd via de deelnemers van de projectgroep, met posters bij de GO-bus op de markt en op de Vision beurs. Ook is er geadverteerd in de krant, via sociale media en op de website van de gemeente. De inloopbijeenkomst is georganiseerd op 7 (middag en avond) en 8 (ochtend en middag) november in het Raad- en Polderhuis in Ouddorp."

Meer inspraak

De eerste richtingen van de visie zijn op 24 januari gepresenteerd in het Raad- en Polderhuis. "Alle geïnteresseerden konden aansluiten bij één van de presentaties die tussen 11.00 en 20.00 uur elk uur plaatsvonden. Bezoekers konden reageren op de presentatie. Verder hebben meerdere individuele gesprekken plaatsgevonden met belanghebbenden, zoals de kerk of een grondeigenaar." Op 27 februari is de programmamanager op verzoek langs geweest bij een groep inwoners en ondernemers die geen voorstander zijn van de mogelijke sluiting voor autoverkeer van de ring.

Wethouder Markwat: "Het traject is nog halverwege, de concept-visie wordt nog ter inzage gelegd. Dan kan iedereen inhoudelijk reageren op de plannen voordat de gemeenteraad een besluit neemt over deze visie. We willen niet voorbijgaan aan de zorgen die er leven, daarom wordt er gewerkt aan een aanvullende mogelijkheid voor meer informatie en inspraak. De visie wordt opgesteld om het moois dat Ouddorp al te bieden heeft, waar mogelijk nog mooier en beter te kunnen maken. Dit doen we alleen bij voldoende draagvlak. Na de inspraak/terinzagelegging worden de plannen waar nodig aangepast. Al zullen er altijd voor- en tegenstanders zijn van nieuwe voorstellen." De plannen worden waarschijnlijk rond de zomer voorgelegd aan de gemeenteraad.