Afbeelding

Celstraf geëist tegen Sommelsdijker wegens verkrachting buurjongen (14)

Algemeen

SOMMELSDIJK - Een Sommelsdijker (45) ontkende vandaag (donderdag) bij de Rotterdamse rechtbank stellig zijn 14-jarige achterbuurjongen te hebben verkracht in een schuur. Het OM vindt dat hij dat wél heeft gedaan, en dan ook nog eens zonder condoom terwijl de man besmet was met het hiv-virus. De verdachte stelde dat het de jongen was die hem verleidde en seksueel bevredigde. Toch hoorde hij een celstraf van drie jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk tegen hem eisen.

Door Frederique Rijneveen/Persbureau Cerberus

De verdachte was thuis toen zijn buurjongen op 24 september bij hem langskwam. “Hij kwam geld terugbrengen dat zijn moeder had geleend”, vertelde hij. Het slachtoffer zou de man zijn gevolgd naar de keuken. “Hij begon me te betasten. Ik zei dat hij ermee moest stoppen. Daarna vroeg hij of we naar de schuur konden gaan. Daar deed hij mijn rits open en liet mijn broek zakken.” Vervolgens vond de seksuele handeling volgens de verdachte plaats.

Volgens de Sommelsdijker heeft hij de jongen zelf niet aangeraakt. Hij wist dat het slachtoffer minderjarig was. Hij kende het slachtoffer al van jongs af aan, gaf hij aan. “Hij heeft me tot deze fout geleid”, zei de verdachte. “Ik had het niet moeten doen. ..