Afbeelding

Soroptimistclub Goeree-Overflakkee steunt Stichting Fier!

Algemeen

GOEREE-OVERFLAKKEE - De leden van Soroptimistclub Goeree-Overflakkee zetten zich in voor de rechten van meisjes en vrouwen wereldwijd. Soroptimisten ondersteunen verschillende projecten zowel internationaal als lokaal, waaronder landelijk expertise- en behandelcentrum Fier. Deze organisatie kreeg afgelopen dinsdag een cheque overhandigd.

In de periode van 2021 tot 2023 zetten de Soroptimisten van Goeree-Overflakkee zich in voor Fier. Door het organiseren van filmavonden, een Nazomerfestival in ‘De Overkant’, deelname aan de goede doelenmarkt en de verkoop van paas- en kerstattenties is 5.000 euro ingezameld. Tijdens een drukbezochte filmavond op 7 maart in het Diekhuus overhandigde Emmy Lingen, presidente van Soroptimistclub Goeree-Overflakkee, de cheque aan Annemarie van Rijn, teamleider Maatschappelijke participatie bij Fier.

Fier is het landelijk expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Doelstelling hierbij is het voorkomen van geweld, stoppen van geweld en hulp bieden bij de gevolgen van geweld.
Fier streeft ernaar dat iedereen die te maken heeft (gehad) met geweld in een afhankelijkheidsrelaties direct hulp kan krijgen: slachtoffers, getuigen (meestal kinderen) en plegers van geweld. Bij Fier wordt er samen met de cliënten gewerkt aan drie belangrijke zaken: trauma, trots en toekomst.

Soroptimistclub Goeree-Overflakkee helpt Fier het verschil te maken zodat zij mensen echt verder kunnen helpen. Naast de steun aan Fier neemt de club ook deel aan Orange the World, de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes van 25 november tot 10 december.

Wie zelf te maken heeft met geweld of zich zorgen maakt over iemand kan (anoniem) contact opnemen met Veilig Thuis 0800-2000 (gratis nummer). Stuur voor meer informatie over Soroptimisten Goeree-Overflakkee een e-mail naar goereeoverflakkee@soroptimist.nl.