Afbeelding

Samen koken, samen eten: iets positiefs in moeilijke tijden

Algemeen

DIRKSLAND - Amber, Arie, Jan en Marian zijn vandaag de koks. En wat staat er op tafel? Bami met tjaptjoi, stifado (een Griekse stoofschotel) met rijst of visragout met groenten en rijst. Het ziet er allemaal voortreffelijk uit, en zo smaakt het ook. Net zoals het dessert van perziken met koffieroom. Op de menukaart staat ook: ‘Fijn dat je er weer bent’.

Door Kees van Rixoort

Het restaurant dat deze gerechten serveert, is te vinden in de Victoriahal in Dirksland. Het is elke dinsdag open voor iedereen die in het dorp woont. En elke keer staat er weer wat anders op het menu. Vandaag zitten we in de rijstweek, maar er zijn ook weken met stamppotten, pastagerechten en soepen.

Voor Mekoare 

Dit is niet zomaar een restaurant. Bijzonder is dat je er aan tafel kunt zonder de portemonnee te hoeven trekken. Gratis de heerlijkste gerechten eten, hoe werkt dat? Dit heet ‘Samen koken, samen eten’ en er zijn drie financiers: de Stichting Verenigd In Kracht (SVIK), die de Victoriahal als thuishonk heeft, de Oranjevereniging Dirksland en de hervormde kerk in het dorp. Samen vormen zij Voor Mekoare.