Een muurschildering in Miami als inspiratie.
Een muurschildering in Miami als inspiratie.

Creatieve jongeren, grijp je kans op KunstKijk 2023

Algemeen

GOEREE-OVERFLAKKEE – De komende KunstKijk is groter dan ooit met ruim honderd kunstenaars op zesendertig locaties op Goeree-Overflakkee. Het JAC in Middelharnis doet mee met een eigen programma gericht op jongeren tot 18 jaar. Maar ook de leeftijdscategorie daarboven – ‘oudere jongeren’ van 18 tot 40 jaar – krijgt de gelegenheid om zich te manifesteren op de KunstKijk.

Door Kees van Rixoort

Yvette Jansen en Frans Steginga, beiden lid van de werkgroep KunstKijk van Stichting Podium Goeree-Overflakkee, kwamen op het idee om jongeren enthousiast te maken toen ze in Miami, Florida grote muurschilderingen zagen.

“Kunstwerken gemaakt door jongeren, die wij graag een podium willen geven tijdens de KunstKijk”, vertelt edelsmid Yvette Jansen. “Het idee is om op het Diekhuusplein grote panelen neer te zetten die jongeren kunnen beschilderen, ook met spuitbussen. We zoeken dus creatievelingen.”

Wie interesse heeft kan zich melden via e-mail info@kunstkijk.com of telefoon 0187 769050. Dat geldt ook voor jongeren die zich op een andere manier creatief willen uiten tijdens het evenement. “Muziek, spoken word, theater –..