Afbeelding

Avond van Gebed voor vervolgde christenen in Midden-Oosten

MIDDELHARNIS - Stichting Open Doors organiseert op donderdag 19 maart van 20.00 tot 21.00 uur weer een Avond van Gebed. De avond staat dit keer in het teken van geheime gelovigen in het Midden-Oosten. "Tijdens de livestream luisteren we naar muziek, horen we verhalen van christenen en is er natuurlijk ruimte voor gebed", aldus Open Doors.

"Elke twee maanden zenden we een livestream uit, waarin we met zoveel mogelijk christenen bidden voor de vervolgde kerk. Met deze avonden willen we een muur van gebed om onze vervolgde broers en zussen heen zetten."

"Wat als de Waarheid - het volgen van Jezus - je alles kost? Durf jij Hem dan nog te volgen? Durf jij alles op het spel te zetten? Ook als je weet dat je familie je de rug toe zal keren en je elk moment gearresteerd kan worden? Sahar, Pastor Iman en Nadia uit het Midden-Oosten kennen de risico’s. Toch weerhield dat hen niet om hun hart aan Jezus te geven. Tijdens de Avond van Gebed luisteren we naar hun verhalen en bidden we voor onze broers en zussen in het Midden-Oosten."

Naast de bijzondere getuigenissen van gelovigen uit het Midden-Oosten, deelt Andries Knevel een overdenking. Hij heeft zelf ook een ontmoeting gehad met geheime christenen. Zijn verhaal, de video’s en gebedsmomenten worden afgewisseld door muziek van Eline Segers, Arend Jansen en Jan Willem van Delft. Simon Visser presenteert de avond.

Mensen die (met een groep) willen meedoen aan de Avond van Gebed op 16 maart, kunnen zich aanmelden via www.opendoors.nl. Een dag van tevoren ontvangt men dan automatisch een herinneringsmail, met daarin de link naar de livestream. Mensen die niet in de gelegenheid zijn om op 16 maart de livestream te volgen, maar wel graag (met een groep) willen meebidden voor de vervolgde kerk, kunnen op dezelfde webpagina op 16 maart een document vinden met daarin de video’s over vervolgde christenen en specifieke gebedspunten.