In Dirksland kwamen er in 2022 190 inwoners bij en is daarmee de grootste stijger op het eiland (Archieffoto: Topview Luchtfotografie).
In Dirksland kwamen er in 2022 190 inwoners bij en is daarmee de grootste stijger op het eiland (Archieffoto: Topview Luchtfotografie).

Aantal eilandbewoners groeit met 540 naar 51.592

Algemeen

GOEREE-OVERFLAKKEE - De nieuwste bevolkingscijfers van Goeree-Overflakkee zijn bekend, opnieuw is het aantal inwoners van het eiland flink gegroeid. Per 1 januari 2023 woonden er 51.592 mensen op Goeree-Overflakkee, 540 meer dan een jaar eerder. De groei ging het hardst in Dirksland, daar wonen 190 mensen meer dan een jaar eerder. Goedereede schrijft opnieuw rode cijfers, daar woonden op 1 januari dit jaar vier mensen minder. Ook het aantal inwoners van Melissant en Middelharnis is gedaald. 

Door Gert Klok

In totaal kwamen er het afgelopen jaar liefst 540 inwoners, maar de eigenlijke groei ligt vermoedelijk dus rond de 240 inwoners. De Oekraïense vluchtelingen worden ook meegeteld, zo liet een woordvoerder van de gemeente in een korte toelichting weten. Dat zijn er rond de 300 en zij staan ook ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie. Het kan ook een verklaring zijn voor de stijging in Dirksland en Oude-Tonge, waar relatief veel Oekraïeners wonen. In de grootste stijger van dit jaar, Dirksland, werden het afgelopen jaar bovendien geen grote nieuwbouwprojecten gerealiseerd.