De historische RTM-bus met chauffeur Jaap van Splunter.
De historische RTM-bus met chauffeur Jaap van Splunter.

Kunst, cultuur en erfgoed: meer samenhang en krachtenbundeling nodig op het eiland

Algemeen

MIDDELHARNIS - Mooie combinatie: een toeristisch bustochtje in een historische bus langs het RTM-museum, een stuk of wat eilandelijke molens, het Streekmuseum Goeree-Overflakkee en de Menheerse werf. Het voornemen van de betrokken organisaties is om dit idee verder vorm te geven. Het is ook een aansprekend en concreet voorbeeld van de krachtenbundeling die een van de speerpunten vormt van de beleidsnota Kunst, Cultuur en Erfgoed.

Door Kees van Rixoort

De beleidsnota is nog een concept. Vorige week woensdagavond kwamen vertegenwoordigers van de kunst-, cultuur- en erfgoedwereld op Goeree-Overflakkee bijeen om het samen te bespreken. Dit op uitnodiging van de gemeente en de Culturele Raad Goeree-Overflakkee.

De netwerkbijeenkomst in het Diekhuus was de tweede in een serie, nadat in november tijdens een soortgelijke sessie al ideeën, gedachten en wensen waren opgehaald met het oog op het schrijven van de concept-beleidsnota. Na de bespreking van vorige week is het werk gericht op het definitief maken van de nota, die vervolgens (waarschijnlijk) op 13 april op de agenda van de gemeenteraad staat. Gaat de raad akkoord, dan is er dus beleid, dat door middel van een uitvo..