(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)

HGJB-Biddagmap over 'bidden om open ogen'

BILTHOVEN - Biddag 2023 steekt de HGJB in op het gebed om open ogen. In de HGJB-Biddagmap, die jaarlijks verschijnt, biedt de organisatie allerlei handvatten om hier als kerk, school en gezin vorm aan te geven.

"Door het thema ‘Zie jij het ook?’ ontdekken kinderen meer over de geschiedenis van Elisa en zijn knecht uit 2 Koningen 6, waarin gebed om (niet) zien een grote rol speelt. Daarnaast leren ze dat ze altijd op God kunnen vertrouwen voor alles wat ze nodig hebben", laat de HGJB weten.

"Indrukwekkend om te zien hoe de Heere de gebeden van Elisa verhoort!" schrijft programmaschrijver Christa Noteboom. Deze HGJB-Biddagmap is gebaseerd op de geschiedenis van Elisa en zijn knecht uit 2 Koningen 6:8-23. Door het thema ‘Zie jij het ook?’ focust de organisatie op zien wat je niet ziet – maar dat er wél is. De kern is gebed om open ogen, "zodat we zullen zien dat we op God kunnen vertrouwen voor alles wat we nodig hebben. In Jakobus 5:16 staat: 'Een krachtig gebed van een rechtvaardige brengt veel tot stand.' Vanuit dat vertrouwen bidden we op deze Biddag voor Gewas en Arbeid of de Heere ook het komende seizoen het voedsel zal laten groeien en ons (school)werk wil zegenen."

Elk jaar geeft de HGJB materiaal uit rond Bid- en Dankdag. Het materiaal is gemaakt om in het gezin, op school, op de club en tijdens de kerkdienst met de kinderen stil te staan bij deze feestdagen. Het doel is om kinderen te leren bidden en om daarmee te oefenen. Het materiaal bestaat onder andere uit een preekschets, een gezinsdagboek en leuke werkvormen voor in de klas.