Petrus lanceert online veertigdagentijdkalender

UTRECHT - Petrus, platform van de Protestantse Kerk in Nederland, lanceert een online veertigdagentijdkalender. De kalender daagt uit om dagelijks even stil te staan en deze periode bewust te beleven. Inschrijven voor de online kalender kan gratis via petrus.protestantsekerk.nl/onlinekalender.

Geïnteresseerden kunnen zich gratis aanmelden voor een dagelijkse e-mail. Zij ontvangen dan elke dag een inspirerende bijbeltekst, korte overdenking en video rechtstreeks in hun mailbox. Aan de online kalender werkten verschillende predikanten en theologen mee.

Het thema van de kalender is dit jaar ‘Uit liefde voor jou - ontvangen en delen’. Er wordt stilgestaan bij het laatste avondmaal en Jezus' opdracht om steeds opnieuw brood en wijn met elkaar te delen. "Het zet ons stil bij zijn overvloedige liefde voor ons, maar ook bij de opdracht om te delen van wat we zelf ontvangen hebben", laat het platform weten. "In de vastentips bij elke week worden deelnemers zowel uitgedaagd om heel concreet ergens van af te zien, als om bewust tijd en aandacht te schenken aan de mensen om hen heen.