De nieuwe kazerne van de Ouddorpse brandweer.
De nieuwe kazerne van de Ouddorpse brandweer.

Bereikbaarheid vakantieparken bij brand nog altijd punt van discussie

Algemeen

OUDDORP - De verhoudingen tussen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) en de Ouddorpse brandweer zijn momenteel wat troebel. Punt van discussie is de bluswatervoorzieningen op de kop van het eiland, en dan met name de bereikbaarheid van bungalowparken en recreatieterreinen voor de brandweer. De visies van beide partijen daarover botsen. De VRR vindt dat de blusgroep voldoende is betrokken bij het onderzoek, de blusgroep herkent zich daar niet in.

Door Gert Klok

Onlangs schreef de gemeente Goeree-Overflakkee in een memo dat de bluswatervoorzieningen op orde zijn en de blusaanhanger verwijderd kan worden, daarbij refererend aan een onderzoek dat is uitgevoerd door mensen van de veiligheidsregio en de gemeente. Bij dat onderzoek zou ook de Ouddorpse brandweer zijn betrokken. Diezelfde dag liet de lokale blusgroep echter op social media in een reactie op dat artikel in Eilanden-Nieuws weten dat men niet bij dit onderzoek betrokken was en zich nog altijd ernstig zorgen maakte over deze kwestie.

Eerst maar eens de lezing van de veiligheidsregio. Volgens een woordvoerder is de blusgroep wel degelijk betrokken bij het onderzoek. “Naar aanleiding van gesprekken hierover (over de bluswatervo..