Drukte tijdens de inwonersavond in het Buurthuus te Achthuizen (Foto: Erwin Guijt).
Drukte tijdens de inwonersavond in het Buurthuus te Achthuizen (Foto: Erwin Guijt).

College en raad laten zich informeren in Achthuizen

Algemeen

ACHTHUIZEN - Terwijl er donderdagavond 16 februari een druilerig regentje valt, staat de parkeerplaats bij het Buurthuus vol met auto’s. En die zijn echt niet alleen maar van voetballers. Binnen is namelijk het voltallige college van burgemeester en wethouders aanwezig. Zij zijn, samen met een deel van de gemeenteraad, op bezoek bij de kernen Achthuizen en Langstraat.  

Door Erwin Guijt

Vrijwel alle politieke partijen zijn deze avond vertegenwoordigd. De raadsleden zitten samen met de collegeleden aan verschillende tafels. Langs de randen staan diverse stands opgesteld, bezet met onder andere leden van de dorpsraad en ambtenaren. Het drukst is het bij de kraam over duurzaamheid, waar energiebespaarboxen worden uitgedeeld.  

Navigatie 

Aan de tafels kunnen inwoners in gesprek met college- en raadsleden. Een heel scala aan onderwerpen komt voorbij. Een gebrek aan parkeerplekken, de woningnood, asielzoekers die zich niet zouden aanpassen, de roep om meer straatverlichting, het komt allemaal voorbij. Een vrouw beklaagt zich over de woningnood tegenover een raadslid. “Mijn zoon kan nergens een huis vinden, ter..