Meditatie: Kom zoals u bent

Lezen: Jesaja 1:16-18; Romeinen 5:18-21

Wanneer ik lees over de bevinding van mensen die hun eigen hart hebben leren kennen en dit betreuren voor de Heere, dan wenste ik wel dat ik een even diep gevoel van zonde had als zij hebben. En wanneer ik een verhaal lees van heiligen die een leven als een engel hebben geleid en zelfs hier op aarde met Christus geleefd hebben en de gouden straten in gemeenschap met Hem hebben bewandeld, dan zou ik willen dat ik ook zo kon leven als zij.

Maar nog vóór dat alles, wanneer mijn ziel nog steeds bevuild is met de zonde, is voor mij het enige wat nodig is de reiniging door het bloed van de Verlosser. Ik moet onmiddellijk gelovig tot Jezus komen, want dit is noodzakelijk en de begeerlijke dingen zullen naderhand tot mij komen als ik aan de voeten van Jezus ga zitten. Zo dicht bij de Bron van alle goede dingen zal het gemakkelijk zijn om verrijkt te worden met alle kennis en genade. Maar onze eerste taak is om daar te komen, en door de zegen van de Heilige Geest kunnen we daar komen zonder de diepe ervaring of de verheven gevoelens die we hebben beschreven. We kunnen komen zoals we zijn, geheel schuldig en verloren, en ons onderwerpen aan de Heiland.

Als we dat hebben gedaan, bevinden we ons in de beste positie voor geestelijke bekwaamheden, ja, zij zullen zeker de onze zijn. Laat het hart zich overgeven aan Jezus en alles is goed. Wanneer Hij onze Leidsman en Gezagvoerder wordt, onze enige Steunpilaar en ons zekere vertrouwen, is het goed met ons, dan hebben we alles wat nodig is en de belofte van alles wat wenselijk is.

Deze meditatie is ook gepubliceerd in Zondagen met Spurgeon, Apeldoorn, 2019. ISBN: 978 90 8718 1963