Afbeelding

Menheerse Erf: bijzondere woonwijk aan de rand van Middelharnis

Algemeen

MIDDELHARNIS – Als alles volgens plan verloopt, zal over enkele jaren aan de zuidkant van Middelharnis een bijzondere woonwijk verrijzen: het Menheerse Erf. De plannen zijn nog in een pril stadium, maar maandagavond werden de direct omwonenden tijdens een bewonersavond op de hoogte gesteld van de plannen door de ontwikkelaars van het project.

Door Adri van der Laan

Het Menheerse Erf wordt ontwikkeld op het nu nog open gedeelte tussen de Zuidelijke Randweg en de Rottenburgseweg. Naast en achter de begraafplaats Vrederust. Tijdens de avond voor de omwonenden werd uitleg gegeven over de realisatie van de Nota van Uitgangspunten die voor dit plan zijn opgesteld.
De ontwikkelaar van dit project is HD-groep uit Rotterdam. Cherryl Djoegan gaf uitleg over de gedachten die ten grondslag liggen aan het ontwerp van dit plan. Het plan zal een combinatie zijn van wonen, welzijn en zorg. Mevrouw Djoegan legde uit dat er naar gestreefd wordt om het plan ‘circulair’ te bouwen. Met circulair wordt bedoeld dat er duurzame materialen worden gebruikt en dat er nauwelijks afval bij de bouw meer..