(Archieffoto: AS Media).
(Archieffoto: AS Media).

'Bluswatervoorzieningen bij vakantieparken op orde'

OUDORP - De bluswatervoorziening bij bungalowparken en recreatieterreinen in Ouddorp zijn op orde. Dat meldde de gemeente deze week.

Vanuit de gemeenteraad waren vorig jaar vragen gesteld naar aanleiding van de grote duinbrand. De brandweer heeft aanvullend onderzoek gedaan, in samenspraak met blusgroep Ouddorp. Doel hiervan was het bepalen of het in stand houden van een extra wateraanhanger noodzakelijk is voor een adequate incidentbestrijding door de brandweer op genoemde terreinen. 

Recent heeft de brandweer geschetste probleemlocaties bezocht en vastgesteld dat er weliswaar wat achterstand in onderhoud is voor wat betreft bosschages en verlichting, maar dat het bestrijden van branden op deze locaties goed te doen is met behulp van de tankautospuit (TAS). "Het verder in stand houden van de One/Seven wateraanhanger is daarom niet langer noodzakelijk en kan deze worden afgevoerd zoals gepland."

Tijdens het bezoeken van de locaties was ook een toezichthouder van de gemeente aanwezig, die over de tekortkomingen op de terreinen uitgebreid gerapporteerd heeft. De gemeente zal toezien op naleving hiervan en indien nodig handhavend optreden.