(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)

Terug van weggeweest

SOMMELSDIJK - Maandag 30 januari werden er bij damvereniging Denk en Zet weer een aantal partijen gespeeld met wisselende resultaten, waarbij het venijn in de staart zat.

Denk en Zet was dankbaar en blij dat Jaap Jordaan na een ernstige val met zijn fiets, na wekenlang met een been in het gips thuis te zijn geweest, weer in hun midden was. Het was hem aan te zien dat ook hij weer blij zijn partij kon spelen te midden van de damvrienden. Niet iedereen was aanwezig. Jan van Hoorn stond wel op de lijst om te spelen, maar meldde zich af, zodat Klink geen tegenstander had en thuis kon blijven. Een dankwoord is wel op zijn plaats voor de echtgenote van een van de leden, die zorgt dat de damclub en ook zijn buren, de schaakclub, voorzien worden van koffie, thee en een drankje. Bij dezen: bedankt ‘keukenprinses’, voor de goede zorgen.

De wedstrijden verliepen deze avond wisselend. Piet Leroy tegen Piet van Brussel speelden in een evenwichtige partij naar remise. Hoe anders was dat bij Ruud van Rijnberk tegen Harrie van Wijk. Ruud stond halverwege de partij zo sterk, dat Harrie alleen maar kon toezien dat zijn tegenstander schijf na schijf van hem afpakte, totdat… Ruud een foutje maakte en zijn tegenstander het verlies van schijven ongedaan maakte. Toch bleef Ruud met knap spel hem de baas en won de partij.

Hans Melaard moest tegen Izak Mackloet rond de twintigste zet een dam incasseren en dat werd hem, ondanks goed spel, toch noodlottig en hij verloor. Datzelfde overkwam Bram Jelier, ook hij kwam al vroeg een schijf achter tegen Geerus Kamp en kwam dit niet meer te boven. Ook hij verloor. Hans Koppelman en Wim Stolk speelden een spannende partij, gaven elkaar zeker geen cadeautjes, braken beiden door naar een dam - Wim net iets eerder - maar kon dat niet verzilveren en de partij eindigde dan ook in een remise.

Ook Joh. Wolfert en Jaap Jordaan speelden een mooie partij. Jaap bood zijn tegenstander remise aan, wat Wolfert gretig accepteerde. Stoffel Keijzer tegen Leen Kemeling veroverde rond de 21e zet een dam en stond erg sterk daarna, Kemeling bleef nog wat naspartelen, maar verloor uiteindelijk. Het venijn deze avond zat in de staart. Arnold Uijttewaal en Gert Noteboom vochten om de koppositie in afdeling 2. Een spannende en mooie partij, waar Arnold kans zag Gert vast te zetten, en rond half twaalf moest Gert het hoofd buigen. Arnold staat nu tijdelijk aan kop, maar wel met een wedstrijd meer gespeeld.

Team 1

P. Leroy - P. van Brussel 1-1
J. Melaard - I. Mackloet 0-3|
G. Kamp - A. Jelier 3-0
Vrij: W. Vroegindeweij

Team 2

H. Koppelman - W. Stolk 1-1
Joh. Wolfert - J. Jordaan 1-1
H. van Wijk - R. v Rijnberk 0-3
S.W. Keijzer - L. Kemeling 3-0
A. Uijttewaal - G. Noteboom 3-0
Vrij: L. de Rooy