Burgemeester Grootenboer en haar man leggen de eerste krans in Stellendam.
Burgemeester Grootenboer en haar man leggen de eerste krans in Stellendam.

De Ramp blijft onderdeel uitmaken van onze geschiedenis

Watersnoodramp

STELLENDAM – Enkele honderden inwoners van Stellendam, de Kop van Goeree en overige betrokkenen, maakten na twee jaar van stil gedenken door beperkende coronaregels, woensdagavond nu weer gebruik van de uitnodiging om met elkaar bij het Watersnoodmonument Brielsestraat uiting te geven aan het blijvend verdriet en gemis dat deze Ramp in 1953 veroorzaakte. Kinderen, jongeren en senioren samen één.

Tekst en foto’s: Jaap Ruizeveld

Welkomstwoorden waren er van Petra Moijses, met haar team al jarenlang de leidende organisator van deze herdenking in Stellendam, en van burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman namens de gemeente Goeree-Overflakkee. Met krans- en bloemlegging en het noemen van de namen van de 69 verdronken personen in dit deel van het eiland.

‘Als de dag van gisteren’ 

Petra Moijses was blij met de grote opkomst bij deze herdenking. “Het Watersnoodmonument hoort bij het dorp. Het heeft aantrekkingskracht door haar eenvoud en is ook zonder woorden al indrukwekkend. Het is nu 70 jaar na die verschrikkelijke Ramp, maar het voelt voor velen als de dag van gisteren. Daarom is samen herdenken belangrijk. Het geeft een band.” Burgeme..