(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)

‘Hij kwam, zag… en verloor’

SOMMELSDIJK - Maandag 23 januari speelden de dammers van damvereniging Denk en Zet weer een aantal mooie partijen.

'Hij kwam, zag en verloor', dat was wel heel toepasselijk voor Wolfert, want hij kwam al vroeg naar 'De Zwaluw,’ zag Arnold Uijttewaal al achter een bord zitten en dacht: hoe sterk is Arnold deze avond?  Nou… heel sterk. Als vrij snel stond Wolfert een schijfje achter en door solide spel van Arnold werd het een boeiende partij, waar er geen fouten mochten worden gemaakt. Die kwamen er ook niet, maar Arnold zette Wolfert met nog een aantal schijven op het bord compleet klem en zo verloor Wolfert voor het eerst dit seizoen een partij. Even slikken, Han.

Harrie van Wijk won van Leen de Rooy, maar had eigenlijk moeten verliezen, want Leen stond erg sterk met een schijf en zelfs een dam voor. Toch won Harrie de partij. Leen zag een doorbraak over het hoofd en verloor. Leen wordt wel steeds beter in zijn spel. Bram Jelier tegen Piet Leroy speelden volgens Piet een wat rommelige partij, die eindigde in remise. M. Klink stevende af op winst met twee schijven voor, toch brak Piet van Brussel er doorheen en werd het alsnog remise. Jan van Hoorn speelde tegen de voorzitter Wim Vroegindeweij een mooie partij, totdat hij iets over het hoofd zag en alsnog verloor. Kan gebeuren.

Izak Mackloet had zijn handen vol aan Geerus Kamp, die een dam veroverde, en toch werd ook dat remise. Stoffel Keijzer tegen Gert Noteboom maakten er een lange solide partij van, waar voor beiden geen winst in zat. Martin Meijer en Wim Stolk speelden en partij met wisselende kansen. Martin verkeert in goede vorm en ging er met de winst vandoor. Kemeling speelde tegen het nieuwe lid Hans Koppelman, ze maakten er een mooie partij van, die eindigde in remise.

Afdeling 1

A. Jelier - P. Leroy 1-1
M. Klink - P. van Brussel 1-1
J. van Hoorn - W. Vroegindeweij 0-3
I. Mackloet - G. Kamp 1-1                                                                       

Afdeling 2    

S.W Keijzer - G Noteboom 1-1
H. van Wijk - L. de Rooy 3-0       
M. Meijer - W Stolk 3-0
L. Kemeling - H Koppelman 1-1
Joh. Wolfert - A Uijttewaal 0-3
R. van Rijnberg: vrij