Links: nieuwe dirigent Jan van Seters, rechts Kees Villerius die afscheid nam.
Links: nieuwe dirigent Jan van Seters, rechts Kees Villerius die afscheid nam.

Jan van Seters nieuwe dirigent van Sursum Corda

Algemeen

DIRKSLAND - Donderdag 12 januari was een bijzondere dag voor de koorleden van Sursum Corda uit Dirksland vanwege het afscheid van dirigent Kees Villerius. Gelukkig stond er al een nieuwe dirigent klaar om het stokje van hem over te nemen. 

Nieuwe uitdagende werkzaamheden bleken voor Kees Villerius niet meer te combineren met het dirigentschap. In de zoektocht naar een nieuwe dirigent werd Jan van Seters, onder meer bekend als dirigent van het damesensemble ‘Joyfull Voices’, benaderd en deze bleek in zijn agenda ruimte te hebben om de ontstane vacature op te vullen. Hij was dan ook op deze dag aanwezig om het (dirigeer)stokje over te nemen. Hartelijke afscheids- en welkomstwoorden werden over en weer uitgesproken. Na het formele moment werd in goede samenwerking de wisseling van de wacht gevierd met een muzikaal moment.

De repetities zijn op 9 januari van start gegaan. Sursum Corda repeteert elke donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in Hervormd Verenigingsgebouw ‘Onder de Wiek’ aan de Ring 57 te Dirksland. Nieuwe leden zijn van harte welkom op de receptieavonden.

Sursum Corda is nog op zoek naar een pianist(e) die de repetities kan begeleiden. Aanmelden kan bij de secretaris: Jacqueline Groenendijk 06-40909767 of via cj.groenendijk56@gmail.com.