Op de foto een soortgelijk schaap als het dier dat wordt vermist.
Op de foto een soortgelijk schaap als het dier dat wordt vermist.

Texelaar schaap vermist

Algemeen

OOLTGENSPLAAT - Woensdag 25 januari controleerde een veehouder in de morgen zijn koppel van 12 schapen, die zijn ingeschaard bij een melkveehouder aan de Altekleinsedijk te Ooltgensplaat. Bij het tellen van de schapen bleek dat er één schaap miste. Het perceel grenst aan de openbare weg.

“Het betreft een Texels fokschaap dat met een blauw dek blok is gedekt”, laat de veehouder weten. “Het achterwerk van het dier is dus blauw getekend. Navraag bij alle buren leverde niets op, ook het zoeken met een drone gaf geen resultaat. Tevens zijn alle watergangen onderzocht. Schapen lopen gewoonlijk nooit ver van het koppel.”

Tot op heden is er geen enkele melding binnen gekomen dat het dier is gezien. De mogelijkheid bestaat dat het schaap is aangereden of meegenomen. Telefonisch navraag bij de dierenarts was ook tevergeefs. Inmiddels heeft de betreffende veehouder aangifte gedaan bij de politie van vermissing/diefstal.

Wie informatie kan verstrekken kan deze doorgeven via telefoonnummer 06-43643070 of contact opnemen met de redactie van Eilanden-Nieuws via 0187-745450.