Afbeelding

Rechter geeft groen licht aan verplaatsing en uitbreiding Lidl

Algemeen

DEN HAAG/MIDDELHARNIS - De gemeente Goeree-Overflakkee mag supermarkt Lidl een vergunning verlenen voor verplaatsing van de huidige winkel aan de Hofjes in Middelharnis en een uitbreiding met ruim duizend vierkante meter bruto winkelvloeroppervlak. Dit blijkt uit een uitspraak van de Raad van State waarbij een schorsingsverzoek tegen het bestemmingsplan is afgewezen. 

Het schorsingsverzoek werd ingediend door een bewoner van de Molenweg, die vindt dat het te druk wordt in de omgeving. De Raad van State zegt dat de Molenweg een toename van autoverkeer wel aan kan.

In het bestemmingsplan De Hofjes 1 en 2 Middelharnis heeft de gemeenteraad geregeld dat Lidl de huidige winkel kan inruilen tegen een nog te bouwen winkelpand aan de overkant. De Lidl gaat er dan per saldo 1.041 vierkante meter op vooruit. De vierkante meters die erbij komen zijn voornamelijk bestemd voor een overdekte laad- en losplaats. Maar er komt ook winkelruimte bij. Het beoogde perceel is al eigendom van de Lidl, een deel wordt momenteel gebruikt als parkeerterrein.