(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)

Thema christelijke Kinderboekenweek is 'Bij mij thuis'

GOEREE-OVERFLAKKEE - In oktober vindt de jaarlijkse christelijke Kinderboekenweek plaats. Hoewel dat nog ver weg lijkt, zijn de voorbereidingen in volle gang. De actieboeken worden geschreven door Aisha Meel, AdriĆ«lle Schouten, Willeke Brouwer en Hans Mijnders. 

Voor de onderbouw van de basisschool maken Meel en Schouten een prentenboek. Meel heeft al 26 prentenboeken op haar naam staan. Schouten schrijft christelijke peuterliedjes. Met dit boek dragen zij de boodschap uit dat voor de Koning iedereen belangrijk is. Het boek voor de middenbouw komt van de hand van illustrator, cartoonist en schrijver Brouwer. Ze illustreerde meer dan honderd boeken. In het actieboek vertelt ze het verhaal van Mila en haar ouders die van oom Hubert Museum Voorheen erven. Basisschooldirecteur Mijnders schrijft het actieboek voor de bovenbouw. Hij is de auteur van meer dan vijftig boeken voor de jeugd en houdt van herkenbare verhalen die vol actie zitten.

De christelijke Kinderboekenweek vindt plaats van 4 tot en met 18 oktober en wordt georganiseerd door BCB, de brancheorganisatie voor het christelijke boeken- en muziekvak. Basisscholen kunnen vanaf het voorjaar gebruik maken van een werkmap met lesideeƫn en themaverwerkingen bij de boeken. Daarnaast kunnen scholen meedoen aan de spaaractie van Red een Kind, een hulporganisatie voor kinderen in armoede. Er kan ook gespaard worden voor boeken voor de schoolbibliotheek.