(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)

Maand van de Bijbel 2023 in het teken van hoop

LEEUWARDEN - Op zondag 22 januari gaat voor de vierde keer de Maand van de Bijbel van start. Met meer dan 20 verschillende organisaties die zich met de Bijbel verbonden voelen wordt in de periode van 22 januari tot en met 22 februari aandacht besteed aan de rol van de Bijbel in onze samenleving.

In 2023 staat de Maand van de Bijbel in het teken van de hoop. Het thema is ‘Blijven dromen’, waarmee de organiserende partners willen laten zien hoe de Bijbel hoop geeft in een tijd die bepaald wordt door crises en zorgen om de toekomst. Het essay over dit thema is dit jaar geschreven door Andries Knevel en Leo Fijen. Zij toeren door het land met hun lezingen. Ze spreken met jong en oud over de toekomst van kerk en geloof en komen talrijke vernieuwende initiatieven tegen. Juist aan de basis, bij vrijwilligers, bij groepen als studentenverenigingen en waar men oog heeft voor elkaar, daar vinden zij geloof en hoop. In deze briefwisseling is te lezen hoe beide mannen – de een katholiek, de ander protestant – nadenken over een hoopvolle toekomst voor de kerk. De briefschrijvers vertellen elkaar openhartig over hoe zij blijven volhouden en hoe de Bijbel hen daarbij inspireert.

De Maand van de Bijbel start op de dag die al eerder door het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap samen met kerken in Nederland en Vlaanderen is uitgeroepen tot Bijbelzondag. De Maand van de Bijbel is geopend op vrijdag 20 januari met drie gesprekken tussen Leo Fijen en Andries Knevel, die via de website van de Maand van de Bijbel te vinden zijn.

Meer informatie is te vinden op www.maandvandebijbel.nl.