(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock) Foto: Shutterstock

Eerste krachtmeting in 2023 bij damvereniging Denk en Zet

SOMMELSDIJK - Maandag 16 januari stond bij damvereniging Denk en Zet de eerste echte damcompetitieavond van 2023 op het programma. Er is strijd geleverd tot en met en sommigen hebben goede zaken gedaan.

Martijn Meier heeft op een andere datum een thuiswedstrijd gespeeld tegen Jaap Jordaan en was te sterk voor Jordaan. Dat hij in vorm is, bleek ook weer maandagavond, want hij versloeg ook Harrie van Wijk, dus klimt hij op de ranglijst. De partij van Arnold Uijttewaal tegen Wim Stolk was een boeiende, spannende en ook lange partij waar beiden, ondanks hun inzet, toch genoegen moesten nemen met ieder één punt.

Geerus Kamp tegen Izak Mackloet leverde ook geen winnaar op, een hielslag van Mackloet mislukte en ook zij moesten de punten delen. Wim Vroegindeweij speelde tegen Piet Leroy een degelijke partij en deze partij werd dan ook netjes uitgespeeld in remise. Dat Klink remise speelde tegen Melaard is voor Klink gebruikelijk, maar… hij stond in de partij wel sterker en het is het vermelden waard dat Melaard hem toch tot remise dwong.

De partij Piet van Brussel tegen Jan van Hoorn was een boeiende partij, totdat Van Hoorn een misrekening moest incasseren. Dat werd hem fataal en zo won Piet. Kemeling gaat steeds beter spelen en dat heeft Ruud van Rijnberk ondervonden; Ruud maakte een foutje en verloor de partij. Gert Noteboom was een maatje te groot voor Leen de Rooy. Geen schande voor Leen, Gert is een solide dammer.

De partij Stoffel Keijzer tegen Hans Koppelman werd met belangstelling gevolgd, hoe goed is Hans? Want Hans moet, ondanks de reputatie van een sterke dammer te zijn, na jaren pauze het wedstrijdritme weer hervinden. Uiteindelijk ontliepen zij elkaar niet veel in kracht en mogelijk gaf de ervaring van Stoffel de doorslag, hij won de partij. Maar Hans moeten we niet onderschatten! Er was ook een gast aanwezig, Wiegel uit Dirksland, die belangstelling toonde om mee te draaien in een competitie.

Team 1

G. Kamp - I. Mackloet 1-1
W. Vroegindeweij - P. Leroy 1-1
M. Klink - J. Melaard 1-1
P. van Brussel - J. van Hoorn 3-0

Team 2

H. van Wijk - M. Meijer 0-3
L. Kemeling - R. v Rijnberk 3-0
G. Noteboom - L. de Rooy 3-0
A. Uijttewaal - W. Stolk 1-1
S.W. Keijzer - H. Koppelman 3-0
Bram Jelier en Joh. Wolfert waren vrij.