Afbeelding

Schoolkinderen verdiepen zich in de watersnoodramp

Algemeen

OUDE-TONGE - Ieder jaar worden de kinderen van de drie basisscholen in Oude-Tonge betrokken bij de herdenking van de watersnoodramp. Meestal gebeurt dat door het voordragen van een gedicht en het leggen van bloemen. Vanwege de 70-jarige herdenking maken de leerlingen van de groepen 8 deze keer een magazine over de watersnoodramp. Dit zullen ze op 1 februari overhandigen aan Prinses Beatrix.

Door Mirjam Terhoeve

Elke school neemt een onderwerp van de gebeurtenissen voor haar rekening. Om de kinderen meer duidelijkheid te geven over wat er precies is gebeurd, werd onlangs een wandeling door het dorp gemaakt. Op de plekken waar de watersnoodramp diepe sporen heeft achtergelaten, kregen ze foto’s te zien en een verhaal te horen. Deze verhalen werden verteld door mensen, die op die plek woonden tijdens de ramp.

In de Julianastraat was het Ina Mackloet – de Korte, die vertelde hoe ze als negenjarig meisje de ramp meemaakte en bijna verdronk. Haar grote broer van zestien kon haar gelukkig redden. Op de plaats waar haar huis had gestaan deed ze haar verhaal en op de foto’s kon ze de kinderen laten zien hoe de straat er toen uitzag. H..