Sabina Rollema, de nieuwe directeur van Stichting ZIJN en KidzEiland (Foto: Kees van Rixoort).
Sabina Rollema, de nieuwe directeur van Stichting ZIJN en KidzEiland (Foto: Kees van Rixoort).

“Hier zijn veel betrokken mensen met het hart op de juiste plaats”

Algemeen

MIDDELHARNIS - Sabina Rollema werkte in de gezondheidszorg, was praktijkdocent verpleegkunde, werkte als directeur van het welzijnswerk voor ouderen in Ridderkerk, en later als adjunct-directeur van de brede welzijnsinstelling in diezelfde gemeente. Sinds 1 december vorig jaar is ze directeur van Stichting ZIJN en KidzEiland, als opvolger van Anne Verhey, die na ruim twintig jaar afscheid nam van het welzijnswerk op Goeree-Overflakkee.

Door Kees van Rixoort

Sabina vertelt dat haar sollicitatie kwam nadat ze voor haarzelf de balans had opgemaakt. “Dat heeft met de leeftijd te maken: wat wil ik nog? Ik was al langer aan het nadenken, maar de splitsing van de organisatie in Ridderkerk en corona zaten ertussen. Dat gaf druk op de organisatie. Dus dat is niet het moment om zomaar weg te gaan. Dan voel je je verantwoordelijk, en dat ben je ook. Maar daarna was het tijd om te gaan rondkijken.”

Professionalisering

De advertentie van Stichting ZIJN, die een opvolger zocht voor Anne Verhey, viel haar op. “De opdracht om verder te professionaliseren sprak mij aan. Het feit dat de stichting werkt op een eiland, sprak mij ook direct aan, omdat ik niet zo van de drukte en de hectiek va..