Afbeelding
Foto:


"Laten we juist in deze turbulente tijden de krachten bundelen"

OUDDORP - Dinsdagavond 10 januari vond in zalen- en sportcomplex Dorpstienden in Ouddorp de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Goeree-Overflakkee plaats. Daar hoorde uiteraard ook de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Ada Grootenboer-Dubbeldam bij.

In haar toespraak gaf de burgemeester een terugblik op het tienjarig jubileum van de gemeente Goeree-Overflakkee en sprak ze over de moeilijke tijden waarin we leven, maar keek zij ook hoopvol vooruit naar wat komen gaat. Daarnaast stond burgemeester Grootenboer stil bij het thema duurzaamheid, noemde zij de aandacht voor gebruik en misbruik van alcohol en sprak zij over het belang van samenwerken met de samenleving.

Een vast onderdeel in de nieuwjaarstoespraak is de bekendmaking van het schadebedrag van de oud-en-nieuwviering is. En dat liegt er niet om: er is voor 87.000 euro aan gemeentelijke eigendommen vernield, vooral door het afsteken van zwaar, illegaal vuurwerk. Een hoge prijs voor een relatief rustige jaarwisseling. De burgemeester pleit dan ook voor afspraken op Europees niveau voor de verkoop en het afsteken van consumentenvuurwerk.