Afbeelding

Voor u gelezen: Wandelen langs de Nederlandse kust

Wat hebben Cadzand en Den Helder gemeen? Beide zijn kustplaatsen die zich bevinden op een uiterst puntje van ons land langs de Noordzeekust.

Hemelsbreed zo’n tweehonderd kilometer van elkaar verwijderd ligt de badplaats Cadzand in het zuidelijkste puntje van de provincie Zeeland terwijl de marinestad Den Helder zich hoog in het noorden langs de Noordzeekust bevindt. Tussen deze twee plaatsen strekt zich een prachtig wandelgebied uit.

In 30 wandelingen, variërend van 5 tot 20 kilometer, valt van alles te ontdekken over het strand, de duinen en het achterland van de Noordzeekust. Denk bij het achterland bijvoorbeeld aan tulpenvelden, bossen, landgoederen, heidevelden, verdedigingswerken, polders, kunst en kerken.

De helder beschreven routes in deze ANWB-wandelgids bieden naast de reguliere lengte ook suggesties voor een inkorting van de beschreven trip. Deze mogelijkheid is handig voor minder ervaren lopers.

Onder de afgebeelde routekaartjes bevindt zich een grijs gemarkeerd kader met praktische tips. Denk bijvoorbeeld aan het startpunt, parkeergelegenheid, bereikbaarheid van de route met het openbaar vervoer en markeringen onderweg.

Wie tijdens het wandelen wil pauzeren voor koffie of een lunch heeft gemak van de horeca-tips.

De QR-codes bij de routes zijn bedoeld om te scannen met de mobiele telefoon. Via Google Maps kun je zo precies zien waar je bent en hoe de route verder gaat.

‘Wandelen langs de Noordzeekust’ geeft naast interessante wetenswaardigheden over het gebied ook interessante informatie over planten en dieren onderweg. De wandelingen zijn ook leuk zijn om met kinderen te doen. In dit geval zijn de suggesties voor het inkorten van de route weer een handig extraatje. De tekst van de wandelgids wordt ondersteund met mooie foto’s.