Afbeelding
Foto:

Fanfareorkest De Hoop geeft nieuwjaarsconcert

OUDDORP - Op 21 januari aanstaande vindt in Ouddorp het nieuwjaarsconcert plaats van Fanfareorkest de Hoop. Dit concert geldt als afsluiting van een reeks concerten die in het kader van het 125-jarig jubileum van de vereniging zijn bedacht, maar door corona helaas enkele malen zijn uitgesteld.

Het nieuwjaarsconcert, een traditie bij De Hoop, is dit keer extra bijzonder door de première van een compositie, speciaal geschreven voor ons jeugdorkest, opleidingsorkest en pling-plong groepen door Ivo Kouwenhoven. Een uniek project, want het komt niet vaak voor dat er speciale compositieopdrachten voor jeugdorkesten worden gegeven.

De compositie is getiteld 'de Klimaatpiraat' en is een theatervoorstelling voor jeugdorkesten met daarbij een verteller, diverse liedjes, filmbeelden, en muziek gemaakt met 'afval'. Na de pauze brengt het Fanfareorkest onder leiding van dirigent Anne van den Berg een gevarieerd programma met onder andere bekende klassieke melodieën in een modern jasje, filmmuziek, maar ook een ouderwetse ouverture en mars zullen niet ontbreken.

De vereniging heeft weer een aantal mooie activiteiten gepland in het nieuwe jaar. Op 1 februari zal een ensemble medewerking verlenen aan de watersnoodrampherdenking bij het monument bij de bushalte. Ook is De Hoop weer present tijdens koningsdag. Verder zal het voorjaar in het teken staan van de voorbereiding voor de deelname aan de Europese wedstrijd in Luxemburg op 4 juni.
Het nieuwjaarsconcert op 21 januari vindt plaats in MFG De Dorpstienden in Ouddorp en begint om 19.30 uur. De toegang is gratis.