(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock) Foto:

Sneldammen is een ‘kunst’

SOMMELSDIJK -  Maandag 9 januari begon damvereniging Denk en Zet het nieuwe jaar met een sneldamavond, waarbij snel denken en zetten de rode draad van het spel is.

Om te beginnen wenst Denk en Zet allen een gezond, voorspoedig en gezegend 2023 toe. De vereniging is weer met frisse moed, of vrees om niet te verliezen, aan het tweede deel van de competitie begonnen, nu niet zoals gebruikelijk, maar met een sneldamavond. Iedere deelnemer krijgt maar vijf minuten op de klok om zijn tegenstander te verslaan, wat resulteert in snel denken en zetten en zeker niet vergeten de klok in te drukken.

Sneldammen is iets voor snelle denkers die een spel snel overzien, in tegenstelling tot anderen die meer tijd nodig hebben en de naam van de vereniging meer eer aan doen: denken en dan pas zetten. Na zeven ronden, waar je tegenstander door een daarvoor bestemd computerprogramma wordt bepaald, zodat spelers die de meeste punten verzamelen tegen elkaar spelen, kwam er een einduitslag.

Niet alle sportvrienden waren aanwezig, maar dat hinderde niet. Het was weer ouderwets gezellig onder elkaar, waar goede wensen voor het nieuw jaar werden uitgewisseld en ook sterkte gewenst als ziekte of rouw de deur niet voorbij waren gegaan. Het voelt dan goed om betrokken te zijn op elkaar als damsportvrienden. De club mocht ook een nieuw lid verwelkomen, voor sommigen een oude bekende en geduchte tegenstander, die een halve competitie mee zal gaan spelen: de heer Koppelman uit Dirksland.

Denksport is een goede manier om de vaardigheid van je hersenen in conditie te houden en te trainen, zelfs te verbeteren en daarom aan te bevelen. Het maakt niet uit als je halverwege in een seizoen kennis komt maken. Wij als vereniging zoeken dan wel naar een mogelijkheid zodat er een tegenstander is waarmee je jezelf kunt testen door een wedstrijd te spelen, ook de sfeer proeven.

De einduitslag:

1. W.J. Vroegindeweij 19 punten
2. I. Mackloet 15 punten
3. G. Kamp 14 punten
4. P. van Brussel 13 punten
5. M. Meier 12 punten
6. H. Koppelman 12 punten
7. J. v Hoorn 11 punten
8. M. Klink 10 punten
9. G. Noteboom 9 punten
10. A. Jelier 9 punten
11. H. van Wijk 9 punten
12. W. Stolk 9 punten
13. J. Wolfert 7 punten
14. S.W. Keizer 7 punten
15. R. v Rijnberk 5 punten
16. A. Uittewaal Afwezig.