Benefietconcert voor Muziekschool in Kiev

OUDDORP - Vrijdagavond 16 december wordt in De Overkant Muzikaal aan de Dijkstelweg 33 een Benefietconcert gegeven, met als speciaal doel de ondersteuning van de Muziekschool in Kiev in Oekraïne. De toegang is gratis, maar belangstellenden moeten zich wel aanmelden via de VVV: 0187-681789.

Pianiste en componiste Hanna Manokina uit Kiev en fluitiste Tabea Lanzke uit Duitsland nodigen eenieder uit de barokmuziek van Europa te verkennen. Met als speciale gasten Solomiia en Jacqueline Edeling. Het programma past in de 'goede doelen Doopsgezind Wereldwerk en Stichting OZO (Onderlinge Zorg Oekraïne). Er is een collectedoos voor vrijwillige bijdragen van de bezoekers. Het concert begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Voor koffie/thee en na afloop een drankje wordt gezorgd.

Met dit concert willen de organisatoren, Hanna, Tabea, Annelies Snijders en Catherine van Vliet-Saivres, kort voor de decemberfeestdagen jong en senior in Oekraïne een hart onder de riem steken in deze moeilijke levensfase. Dit vanuit de basis dat: “muziek de taal is die eindeloos is, mensen verbindt en mensen bereikt waar woorden dat niet kunnen”. Het concert wordt geopend door de 6-jarige dochter van Hanna Manokina op viool. Jacqueline Edeling bespeelt balginstrumenten zoals accordeon, harmonica en haar geliefde antieke bandoneon. (Jaap Ruizeveld)