Wim Vroegindeweij en Piet Leroy.
Wim Vroegindeweij en Piet Leroy.

Gezelligheid, vriendschappen en twee jubilarissen

SOMMELSDIJK - Maandagavond 28 november was er na enkele jaren van beperkingen door het coronavirus weer een gezellige bijeenkomst met de leden en donateurs van de damvereniging Denk en Zet, nu in wijkcentrum ‘De Zwaluw’ in Sommelsdijk. Dat is de huidige locatie waar de vereniging wekelijks haar damsport beoefent.

“Deze avond konden wij als damvrienden, onder het genot van koffie en thee met een heerlijk stukje banket, kennismaken met eventuele huisgenoten en/of familie”, laat Denk en Zet weten. “Een dergelijke avond verstevigt de band onderling en bevestigt maar weer eens dat wij achter het dambord tegenstanders zijn en willen winnen, maar toch weer als vrienden uit elkaar gaan en zo hoort het ook.”

Er werd gezellig een spelletje Bingo met elkaar gespeeld en er werden mooie prijzen verloot, met als doel om de verenigingskas te spekken in deze dure tijd. Het was opvallend te noemen dat sommige aanwezigen met lege handen naar huis gingen en anderen bijna een kruiwagen nodig hadden om hun ‘buit’ mee na huis te vervoeren. Het hoogtepunt van avond was de huldiging van twee jubilarissen. De huidige voorzitter Wim Vroegindeweij kreeg na een korte toespraak een cadeautje plus waardebon uitgereikt vanwege zijn vijftigjarig lidmaatschap van Denk en Zet en voor het vele werk dat hij voor de vereniging heeft gedaan en doet. De tweede jubilaris was de heer Piet Leroy, die veertig jaar lid is van de vereniging. In een korte toespraak benoemde de voorzitter de indrukwekkende erelijst met behaalde resultaten. Leroy kreeg certificaat en een waardebon voor zijn inzet als secretaris en sprak de hoop uit hij nog wat jaren van zijn geliefde denksport mag genieten. De geslaagde avond werd besloten met een hapje en drankje. De mijnheer links op de foto is Wim Vroegindewey , hij heeft een wilde bos grijs haar. Rechts met snor is Piet Leroy, de vroeger buschauffeur en rijinstructeur. Dus een bekend figuur. Overigens is het Piet Leroy die een certificaat plus waardebon ontving en W Vroegindewey een cadeautje plus een ook een waardebon