Een impressie van de flexwoningen. (Afbeelding: Gemeente Goeree-Overflakkee)
Een impressie van de flexwoningen. (Afbeelding: Gemeente Goeree-Overflakkee)

Vragen rondom besluit flexwoningen voor Oekraïense vluchtelingen

Algemeen

GOEREE-OVERFLAKKEE – Een viertal fracties in de gemeenteraad - VKGO, Trots op Goeree-Overflakkee, D66 en VVD - hebben schriftelijke vragen aan het college gesteld over het voornemen van de bouw van ruim 100 flexwoningen voor Oekraïense vluchtelingen aan de Sommelsdijkse Havendijk.

Door Adri van der Laan

De vragenstellers vinden dat er te vlug door het college een besluit is genomen, waarvan de raad niet voldoende op de hoogte was gesteld. De gemeenteraad werd half september vertrouwelijk geïnformeerd over een locatieonderzoek dat het college was gestart. Het onderzoek was binnen twee weken afgerond en de raad en inwoners werden gelijktijdig op de hoogte gebracht. Over onder meer deze gang van zaken hebben de vier fracties een twaalftal schriftelijke vragen richting aan het college gesteld.

De fracties vragen hoe het college de rol van de raad ziet in de besluitvorming, omdat het principebesluit voor een verzoek voor opvang van Oekraïners op een grote locatie al eind juni door het college was genomen. De raad werd pa..