De heren Moerland en Robijn dopen de eerste paal (Foto: Adri van der Laan).
De heren Moerland en Robijn dopen de eerste paal (Foto: Adri van der Laan).

Nieuwbouw Hospice Calando officieel van start

Algemeen

MIDDELHARNIS – Hoewel er al een flink aantal palen de grond in is gegaan voor de nieuwbouw van Hospice Calando, was er donderdagmiddag een officieel moment waarbij de eerste paal voor het nieuwe gebouw aan de Oudelandsedijk werd geslagen. Dit gebeurde nadat de paal ‘gedoopt’ was door Koos Moerland en Adri Robijn.

Door Adri van der Laan

De eer voor de ceremonie bij de eerste paal van het nieuw te bouwen complex van Calando was voor twee bestuursleden - Koos Moerland en Adri Robijn - van het Voorzieningenfonds, de eigenaar van Calando. Juist op het moment dat de ceremoniële paal werd geslagen, kwam zelfs de zon even tevoorschijn na een dag waarop veel regen was gevallen.
Er waren veel genodigden op het bouwterrein aanwezig, zoals bestuurders, bouwers, werknemers en vrijwilligers van het hospice. De aanwezigen werden welkom geheten door John Kremers van de Raad van Bestuur van Stichting Palliatieve Zorg Dirksland. In het kort gaf hij uitleg over de indeling van het terrein, waar straks een oprijlaan omringd door zomerlinden de bezoekers naar het g..