Afbeelding

Knappe winst Van Brussel op Klink

Algemeen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Bij damvereniging Denk en Zet werden afgelopen maandag weer een aantal schitterende partijen gespeeld. Onder meer de knappe zege van Van Brussel op klink viel op.

Leroy en Mackloet speelden een fraaie klassieke partij, zonder hoogtepunten. Het liep op remise uit. In een eindspel van 5 tegen 5 liet Melaard, die het overigens heel goed doet, tegen Vroegindewey een heel klein winstkansje liggen. Maar een gelijkspel is de meest eerlijke uitslag. Het is haast niet te geloven, maar Klink verloor. Dat moet in de krant. Hij kwam tegenover Van Brussel muurvast te staan. Het is een superprestatie van Van Brussel om Klink eens een keertje van zijn remises af te helpen. Kamp en Van Hoorn speelden een uitermate ingewikkelde partij. Maar ze vlogen geen van beiden in valletjes, die er legio in de partij zaten, dus werd het remise.

De Rooy tippelde in een zetje, waarbij zijn tegenstander, Van Wijk, maar één schijfje behoefde te offeren, om er twee en een dam voor terug te krijgen. En dan wordt het wel erg moeilijk om er nog wat van te bakken. Van Rijnberk versloeg Jordaan. Laatstgenoemde liet een schijfje winst lopen en daarna hielp Van Rijnberk hem dusdanig in de problemen dat er voor Jordaan geen houden meer aan was. Meijer kwam tegen Stolk maar liefst twee schijven achter, maar ging toen tot de tegenaanval over, die hem eerst één schijf en later de volle winst opleverde. Jammer Stolk, om zo’n kans te laten glippen. Uyttewaal en Wolfert speelden een fantastische partij, die tot de laatste zet werd uitgespeeld. Ze sleepten allebei een puntje in de wacht. Kemeling heeft het tegen Keijzer heel lang vol gehouden. Keijzer is wel heel sportief met zijn tegenstander omgegaan. Dat moet ook even gezegd worden.

Afdeling 1:

P. Leroy - I. Mackloet 1-1                               

W.Vroegindewey - J. Melaard 1-1

P. van Brussel - M. Klink 3-0

G. Kamp - J. van Hoorn 1-1                                                                                                                                                                          

Afdeling 2:

L. de Rooy - H. van Wijk 0-3

J. Jordaan - R. van Rijnberk 0-3

W. Stolk - M. Meijer 0-3

 A. Uijttewaal - Joh. Wolfert 1-1

L. Kemeling - S.W. Keijzer 0-3