Afbeelding

Raad niet onverdeeld positief over ‘Gebiedsontwikkeling Spuiplein’

Algemeen

GOEREE-OVERFLAKKEE - In de donderdagavond gehouden vergadering van de gemeenteraad stond in het oordeelsvormende deel van de vergadering de ‘Gebiedsontwikkeling Spuiplein Middelharnis’ op de agenda. Al geruime tijd zijn diverse colleges, raden, raad, ondernemers en omwonenden, aan de slag om een goede gebiedsvisie te ontwikkelen voor dit gebied dat nu niet bepaald het visitekaartje voor Middelharnis is.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Het gebied rond het Spuiplein vraagt al jaren om heringericht te worden. In de afgelopen jaren is er in nauw overleg met betrokkenen een gewijzigd bestemmingsplan opgesteld. Na verschillende inspraakrondes is het aantal van 32 woningen als appartementencomplex teruggebracht naar 23 (grondgebonden) woningen. Verder was het de wens van de raad in juni van dit jaar om meer groen in het plan te verwerken. In de nu voor de raad liggende bestemmingsplanwijziging zijn aan deze wensen tegemoetgekomen.

Naar aanleiding van de behandeling van dit agendapunt was er een brief van BIZ Middelharnis Centrum -hierin zijn de ondernemers in het gebied vertegenwoordigd- bij de raad binnengekomen waarin bezwaren worden geuit. I..