Het mooi uitgevoerde spel de Goeree-Overflakkee Quizz.
Het mooi uitgevoerde spel de Goeree-Overflakkee Quizz. Foto:

Vervolg van de voorpagina

Hoofdsponsor

De Lions zijn heel blij met het grote aantal sponsoren. Hoofdsponsor Coen Sperling van Jumbo Sperling kreeg een aantal spellen aangeboden.
Evenals bij de Goeree-Overflakkee Quiz heeft ook Rudie Heintjes een groot aandeel gehad in de samenstelling van het spel. Het was geen kleinigheid, zo verzekerde Heintjes, maar “alle vragen die je op GO kunt stellen, staan in dit spel”.

Cheque

De spanning tijdens de bijeenkomst werd opgevoerd door de blanco cheque langzaam in te vullen. Tot ieders verwondering bleek de actie maar liefst € 47.280,- te hebben opgebracht. Dit bedrag is voor het overgrote deel bijeengebracht door de sponsoren uit de regio. Lions Quest Stichting, een organisatie die onder de landelijke organisatie valt, gaf een bijdrage van € 10.000,-. Tijdens de bijeenkomst werden er nog enkele toezeggingen gedaan, zodat er uiteindelijk een bedrag van € 51.000,- beschikbaar komt voor Kairos.
De afgevaardigden van Kairos waren in eerste insta?ntie sprakeloos over de hoogte van het bedrag. Bjørn Noordzij bedankte de Lions voor hun prachtige bijdrage. Keesjan de Kruijf verzekerde dat het geld goed besteed gaat worden. Hij gaf de aanwezigen een kijkje in het werk van Kairos. “Het gaat bij ons vooral om maatwerk en het verschil maken.”

President van de Lions, Steef Visser, was eveneens onder de indruk van het bedrag dat de sponsoren bijeen hebben gebracht. Hij wenste de mensen van Kairos veel succes toe. Verder waardeerde hij de grote inbreng van lokale ondernemers bij het werk van Kairos. Hij sprak de wens uit dat met deze inzet een ‘vliegwiel voor de toekomst zal zijn gerealiseerd’.


Stichting Kairos

Ruim een jaar geleden opende Stichting Kairos haar pand aan de Voorstraat van Dirksland. De initiatiefnemers konden hun idee voor zorg aan kwetsbare jongvolwassenen verwezenlijken. Hulp wordt geboden aan jongeren die niet echt een thuis hebben of die door omstandigheden zijn ontspoord. Door deze mensen onderdak te bieden, wil men ze helpen om door begeleiding weer perspectief voor hun toekomst te bieden.

In het afgelopen jaar is er al aan een groot aantal jongeren hulp geboden in de vorm van onderdak en begeleiding, maar er is er ook voor gezorgd dat mensen – waar nodig – doorstromen naar andere zorg. Verder wordt er ook contact gehouden met kwetsbare jongvolwassenen ‘buiten de deur’.

Momenteel krijgt men voor een bepaalde tijd subsidie van de gemeente en steunen lokale ondernemers de stichting materieel en financieel. Meer info is te vinden op www.stichtingkairos.nl


Goeree-Overflakkee Quizz

Dit kennisspel over Goeree-Overflakkee kan gespeeld worden door 2 tot 6 spelers. Het bestaat uit 200 kaarten waarop twee vragen staan; er zijn 100 vragen per categorie. Deze categorieën zijn: Algemeen, Historie, Ondernemend Goeree-Overflakkee en Cultuur, Sport & Vrije Tijd. De pion ‘reist’ over het bord aan de hand van een dobbelsteen. Onderweg dienen verschillende vragen over het eiland beantwoord te worden.