De informatieavond in Stellendam trok flink wat publiek (Foto: Erwin Guijt).
De informatieavond in Stellendam trok flink wat publiek (Foto: Erwin Guijt).

Inloopavond opvang asielzoekers Stellendam trekt volle zaal

Algemeen

STELLENDAM - “Gaat het hier net als in Den Haag. Er wordt geregeerd vanuit een torentje. Door het zo snel te besluiten en geen plenaire bijeenkomst te houden, krijgen jullie veel minder commentaar. Zo krijgt de helft van de mensen het nieuws niet te horen.” Het is duidelijk: de bezoeker van de informatieavond over de tijdelijke komst van 120 vluchtelingen is geen bewonderaar van hoe de gemeente opereert.

Tekst en foto: Erwin Guijt

Een dezer dagen zal bij het strandje van Stellendam, aan de Meester Snijderweg aan de westkant van de buitenhaven, een schip komen te leggen. In het schip worden asielzoekers opgevangen. Het besluit is met “stoom en kokend water” genomen, zoals burgemeester Grootenboer het steevast uitdrukt op informatieavonden rondom de opvang van asielzoekers. Om mensen gelegenheid te geven om vragen te stellen en zorgen te uiten, was er afgelopen maandag 31 oktober een inloopavond.

Verstaanbaarheid

In de Haegse Huus zijn een drietal tafels. Bij de bestuurlijke tafel staan burgemeester Grootenboer (CDA) en wethouder Markwat (SGP). Ook is er een veiligheidstafel, waar een aantal agenten staat. Bij de laatste tafel staan mensen va..