Afbeelding

WFB langs De Jonge Spartaan in Fidus Cup

Algemeen

OUDDORP - De laatste keer dat WFB en De Jonge Spartaan elkaar tijdens een officiƫle ontmoeting troffen was op 13 mei 2017 op Sportpark Spartacus. In die competitiewedstrijd trok De Jonge Spartaan aan het langste eind (5-1). Sindsdien voetbalt de club uit Middelharnis een klasse hoger dan de Ouddorpers. De verwachting was dan ook dat zij deze derby in de Fidus Cup makkelijk zouden winnen, maar niets bleek minder waar. In extremis werd het afgelopen dinsdag 6-5 voor de Ouddorpers op Sportpark de Kruse en daarmee bekert de ploeg van Leo de Geus verder.

WFB ging voortvarend van start. In de stromende regen wist Joep de Geus met een geweldige pass de vrijgelopen Sjors de Bakker te bereiken. Als een ware aanvoerder nam laatstgenoemde zijn team op sleeptouw en schoot WFB op voorsprong. Lang konden de Ouddorpers daar niet van genieten, want binnen enkele minuten keken ze tegen een ruime achterstand aan (1-3!). Zeker de eerste van de drie doelpunten was een flitsende combinatie, waarbij Christiaan Hoogzand als aangever fungeerde en Koen Vervloed de bal onberispelijk in de rechterhoek schoot.

Na drie tegendoelpunten in korte tijd hield niemand meer rekening met een comeback van de Ouddorpse ploeg, maar vanaf dat moment nam spits Stan van Lenten WFB bij de hand. Na 71 minuten stond het na een vermakelijk doelpuntenfestijn 5-5, waarbij Van Lenten al een hattrick achter zijn naam had. Hij zou uiteindelijk ook de wedstrijd gaan beslissen.

Diep in blessuretijd gaf Bjorn Pape de bal voor vanaf de linkerkant. Gijsbert van Estrik zag dat De Bakker er beter voor stond, dus speelde hij de aanvoerder vrij middels een slim overstapje. De Bakker legde op zijn beurt de bal terug op de rand van het strafschopgebied, waarop de man van de wedstrijd Van Lenten de bal via de onderkant van de lat tegen de touwen schoot en daarmee tekende voor zijn vierde doelpunt in minder dan een uur.

6-5 was ook de eindstand. De Jonge Spartaan is hierdoor uitgeschakeld en WFB bekert verder. Op 13 december 2022 treffen ze IFC uit Hendrik-Ido-Ambacht in wederom een thuiswedstrijd op Sportpark De Kruse.