Afbeelding

Oliebollenactie voor Woord en Daad

Algemeen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het eilandelijk comité van stichting Woord en Daad houdt zaterdagochtend 12 november haar jaarlijkse oliebollenactie. In de meeste dorpen wordt er weer als vanouds langs de deuren gegaan. In sommige dorpen kunnen de oliebollen (ook) vóóraf besteld en afgehaald/bezorgd worden.

Bestellingen kunnen tot en met woensdag 9 november worden doorgeven via het e-mailadres actiewoordendaadgo@gmail.com of aan de plaatselijke comitéleden of helpers zoals hieronder vermeld. Zaterdag 12 november tussen 9.30 en 11.30 uur kunnen de oliebollen worden afgehaald. Graag uw naam, adres en telefoonnummer vermelden bij de bestelling. Plus de plaats waar u wilt afhalen.  

In de plaatsen Sommelsdijk, Herkingen, Nieuwe-Tonge, Stad aan ‘t Haringvliet en Den Bommel is er alleen verkoop langs de deur. In Ouddorp en Goedereede kan er alleen worden besteld en opgehaald. Hiervoor kan worden gebeld met dhr. P. van Koppen via 0187-49 11 38. Ook in Stellendam kunnen de oliebollen alleen worden besteld en opgehaald via dhr. L. Blokland, 0187-49 19 76. Bestellingen voor Melissant kunnen worden gedaan bij dhr. J.J. Menheere, 0187-60 20 81, voor Dirksland bij mevr. Bal-Arensman, 06-21 20 47 17, voor Middelharnis bij mevr. A. de Bakker, 0187-48 78 07 en voor Oude-Tonge bij mevr. J. van der Veer, 06-18 69 22 94. In deze dorpen is er ook verkoop langs de deur. In Ooltgensplaat kunnen de oliebollen alleen worden besteld en bezorgd. Dit kan via mevr. M. Lokker, 06-30 77 92 12.

Woord en Daad werkt aan armoedebestrijding in ontwikkelingslanden vanuit Bijbelse opdracht. Ze is actief op het gebied van Onderwijs, Arbeid en Inkomen en Basisvoorzieningen. De opbrengst van de oliebollenactie is bestemd voor het project ‘Onderwijs in Colombia’. In Colombia werkt Woord en Daad samen met Conviventia om christelijk onderwijs te bieden aan kinderen en jongeren uit de levensgevaarlijke buitenwijken van Bogota en in het centrum van die stad. De school waar deze kinderen naar toe gaan heet ‘Dios es Amor‘, God is Liefde. Het onderwijs is sterk gericht op persoonlijke waardigheid, je ontwikkeling als mens en is gebaseerd op christelijke waarden en normen.

“Door oliebollen te kopen (4,50 euro per zak van 5 stuks) kunt ook u een bijdrage leveren aan de uitvoering van dit project. Mede daarom beveelt Woord en Daad de oliebollenactie extra bij u aan”, aldus het comité. “Bent u niet in de gelegenheid om oliebollen te kopen en wilt u toch bijdragen aan het mooie werk van Woord en Daad, dan kan dat ook door de OR-code onder dit bericht te scannen of een bijdrage over te maken op NL61 RABO 0361 3137 72. In Ouddorp zijn we dringend op zoek naar een enthousiast nieuw comitélid/-leden of helpende handen, die de acties voor dit dorp, samen met het comité, willen regelen.”